RSS

Omia polkuja etsimässä

31 Tam

Tässä tulee vihdoin blogimme aloitussivu. Meitä on kaksi kirjoittajaa, Henriikka Laiho ja Maria Älli. Työskentelemme Porin Lyseon lukiossa englannin lehtoreina ja olemme mukana L30N (Lukio 3.0. Nyt!) hankkeessa kielten laboratorion vetäjinä. Tapamme tehdä töitä ei ole sitä perinteistä yksin puurtamista vaan suunnittelemme ja tuotamme opetusmateriaalia yhdessä parityönä. Olemme havainneet, että siten säästämme aikaa ja vaivaa ja pääsemme myös parempiin tuloksiin. Kaksi päätä ideoi ja kehittelee ideoita paremmin kuin yksi ja neljä kättä saa aikaiseksi enemmän kuin kaksi.

Hankkeemme keskeisiä kehitettäviä asioita ovat oppimisen tehostaminen sekä oppimisympäristön hahmottaminen ja laajentaminen, yhteisöllisten opiskelumenetelmien esitteleminen ja yhteisöllisen oppimistavan omaksuminen.

Näiden tavoitteiden toteuttamiseksi olemme kehitelleet  monenmoisia työtapoja, muuttaneet luokan pulpettien asettelua ja ottaneet käyttöön erinäisiä verkkotyökaluja. Tässä blogissa tulemme esittelemään näitä kehittelemiämme ideoita ja työtapoja ja toivomme niistä olevan hyötyä myös muille. Ennen kaikkea toivomme saavamme paljon palautetta, parannusehdotuksia ja uusia ideoita kaikkien yhteiseen käyttöön.

Mainokset
 
1 kommentti

Kirjoittanut : tammikuu 31, 2012 Kategoria/t: Muuta

 

One response to “Omia polkuja etsimässä

  1. mariaefl

    maaliskuu 11, 2012 at 5:02 pm

    Blogimme on esimerkki tavastamme työskennellä. Blogin avulla käymme dialogia, jossa toisen idea poikii toisen ja olemassa oleva ajatus jalostuu. Dialogimme on osin piilotettua, sillä olemme sopineet, että voimme muokata toistemme tekstejä eli käyttää tätä blogia wikin tapaan yhteiskirjoittamiseen. Jaamme myös tehtäviä ja artikkelien kirjoittamisvastuuta.

    Blogin kirjoittaminen on meille keskeisesti analysointiprosessi. Kirjaamme pieniä ideoita, laajempia projektisuunnitelmia, kokemuksia toteutuneista oppimistehtävistä ja pedagogisia pohdintoja, jotka ovat konkreettisen tekemisen taustalla. Näin tehden toivomme omien ajatustemme jäsentyvän, toimintamme suunnitelmallisuuden lisääntyvän ja ammattitaitomme kehittyvän.

     

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: